Náhodné recepty

Přírodní vepřový řízek s bylinkovými brambory, petrželí a hruškou

Přírodní vepřový řízek s bylinkovými brambory, petrželí a hruškou

registrace top-recept

registrace top-recept
Gastro akce
2017
Regionální muzeum čokolády
a marcipánu v Táboře

http://www.cokomuzeum.cz
..................................................................
Vítejte,
Uživatelské jméno:

Heslo:



[ ]
[ ]
[ ]

Ahoj, všechny vás vítám na portálu top-recept.cz Zaměřili jsme se na zcela nový přístup předávání receptů, zkušeností a rad od vás všech, odborníků, ale také laiků, přesto výborných kuchařů. Zároveň si také můžete doporučovat co, kde a jak kvalitně nakoupit a společně pak o tom diskutovat. Je zapotřebí se zdarma zaregistrovat a vložit pár základních údajů do vaší členské karty.

Posléze můžete vkládat vámi vyzkoušené recepty s fotem i bez. Členská karta a registrace proto, aby se vás mohl kdokoli zeptat či požádat o radu, ať už k receptu, nebo o jinou odbornou pomoc.
Zázvor a jeho účinky
Zázvor je nazýván elixírem mládí. Ne nadarmo. Zázvor je totiž rostlinka, která umí zahřát, léčit a tělu dodat novou „šťávu“. A navíc, když ho jednou vyzkoušíte v kuchyni, pak si budete už vždy dávat dobrý pozor na to, aby vám doma nikdy nechyběl. Jaké má zázvor účinky? Posiluje imunitu, ničí chřipky, nachlazení a na rýmu neexistuje lepší lék. A v neposlední řadě vyléčí i některé problémy se žaludkem a zažíváním. Původně pochází tahle rostlinka z Indie a Číny. Tam je známý už více jak 3000 let. V těchto oblastech je dokonce hned po soli nejčastěji používanou potravinářskou přísadou.

Vždy ale rostl i v tropických oblastech, jako např. na Jamajce. K nám se pak dostal až v období antiky. Je to vlastně trvalka těsně příbuzná s kurkumou nebo kardamomem. Kromě léčitelství se kořeny zázvoru používají také v kuchyni. Tady vládne díky své palčivé a citronové příchuti. Dá se použít jak k masu, tak i do sladkých pokrmů.

Jak na něj?
Pokud budete kupovat čerstvý zázvor, pak dbejte na to, abyste kupovali co nejčerstvější kus. Poznáte ho podle toho, že má vyšší hmotnost a dužina je tužší. Vyzrálost se pak posuzuje podle délky oddenku. Ty vyzrálejší budou palčivější. To se může hodit třeba při strouhání, ovšem pokud jej budete chtít krájet na plátky, pak narazíte. V tomto případě je rozhodně lepší koupit méně vyzrálý kořen. Doma vám vydrží
čerstvý asi týden. Ale můžete jej také zabalit do papírového ubrousku a vložit do mikrotenového sáčku. Takto zabalený a uložený v ledničce může vydržet relativně bez újmy i několik týdnů.
www.mojebylinky.cz
Anýz je prostě hvězda
- je to vůbec jedna z nejlepších bylin proti nadýmání
- značně zvyšuje sekreci žaludečních šťáv a zklidňuje zažívací ústrojí
- podporuje tvorbu a vykašlávání hlenů při zánětech dýchacích cest
- působí močopudně
- tlumí křeče a bolesti (mnohem větší protikřečový účinek než kmín a fenykl)
- zvyšuje tvorbu mléka kojících matek
- anýz je vhodný při bolestech hlavy (i migréně), nervových potížích a při celkovém oslabení organismu
- má dezinfekční účinky – výborné výsledky při plísňových onemocněních a mykózách
- drcený anýz potlačuje škytavku a zápach z úst
www.mojebylinky.cz
Přejít na stranu  1 2 3 ... 12 13 14 15