Náhodné recepty

Masové kuličky v mexické omáčce

Masové kuličky v mexické omáčce

registrace top-recept

registrace top-recept
Gastro akce
2017
Regionální muzeum čokolády
a marcipánu v Táboře

http://www.cokomuzeum.cz
..................................................................
Vítejte,
Uživatelské jméno:

Heslo:



[ ]
[ ]
[ ]

Ahoj, všechny vás vítám na portálu top-recept.cz Zaměřili jsme se na zcela nový přístup předávání receptů, zkušeností a rad od vás všech, odborníků, ale také laiků, přesto výborných kuchařů. Zároveň si také můžete doporučovat co, kde a jak kvalitně nakoupit a společně pak o tom diskutovat. Je zapotřebí se zdarma zaregistrovat a vložit pár základních údajů do vaší členské karty.

Posléze můžete vkládat vámi vyzkoušené recepty s fotem i bez. Členská karta a registrace proto, aby se vás mohl kdokoli zeptat či požádat o radu, ať už k receptu, nebo o jinou odbornou pomoc.
Jídlo v Indii
Jídlo v Indii

Budete-li v Indii, byla by škoda neochutnat zdejší speciality. Indická kuchyně je velice rozmanitá a jistě si jí zamilujete. Specifické je především použití koření. Indové ho dokáží používat do úplné vyrovnanosti chutí. Indové mají také v oblibě předkrmy ve formě polévek a různých placiček či lívanců. Přílohou číslo jedna tu je rýže, konkrétně rýže basmati – druh velmi jemné rýže, která si nachází oblibu lidí po celém světě. Na své si tu přijdou i vegetariáni. Těch je zde totiž také hodně. Jsou jimi téměř všichni hinduisté.

Koření
Indická kuchyně využívá široké škály nejrůznějšího koření. Právě kořením dokážou Indové dokonale podtrhnout a vylepšit chuť každého jídla. Nejvíce se zde používá kurkuma, chilli, koriandr, šafrán, kardamon, zázvor. V oblibě tu mají i kari. Kromě koření se zde k ochucování pokrmů používají také různé pasty.

Kuře tikka masala
Tuto indickou pochoutku tvoří kari mísa pečených kuřecích kusů, které jsou v omáčce z rajčat a ze smetany. Omáčka má různé obměny. Tento pokrm není jen indickou pochoutkou. Dnes je už oblíben po celém světě.

Kuře tandoori
Kuře tandoori je tvořen kousky kuřete, které jsou marinované v jogurtu s kořením. Celý pokrm se zapéká v troubě.

Samozy plněné zeleninou
Nejdříve si připravíme těsto na samózy. Náplň je tvořena kořením na oleji. Dále se plní květákem s bramborem. Plněné samózy poté smažíme na oleji, ale můžete je také upéct v troubě.

Čapáty
Jde o oblíbený indický pokrm. Čapáty představují obilné placky, které se podávají jako příloha, ale dobré jsou i samotné. Zkuste si dát čerstvě upečenou placku potřenou máslem. Uvidíte, že i vám zachutná.

Maso Vindaloo
Zachutná vám, máte-li rádi spíše pálivější jídlo. Podává se většinou s kuřecím nebo skopovým masem. Přílohou jsou nejčastěji brambory.

Pakora
Je spoustu druhů pakor. Nejčastěji jde o zeleninovou placku obalenou v těstíčku. Ta je osmažená a může se podávat buď samotná nebo jako příloha.

Chutney
Chutney (neboli čatní) bylo vyráběno z čerstvého ovoce a koření. Dnes tento produkt představuje ovocná zavařenina a bývá dochucovacím doplňkem k masu. Čatní je obvykle tvořeno hruškami, mangem a jablky.

Dalšími pokrmy, se kterými se setkáte v Indii jsou korta, hovězí samosas, samosa, korma, raita, rogan josh atd. Ochutnejte indickou kuchyni. Není náhodou, že její tradiční pokrmy pronikají do celého světa. I u nás oslovují mnohé labužníky…

http://www.eindie.cz/jidlo-v-indii/
Přejít na stranu  1 2 3 ... 14 15 16