Gastro akce
2017 | |
Regionální muzeum čokolády
a marcipánu v Táboře http://www.cokomuzeum.cz |
Vítejte,
![]() |
Základ pro světlé omáčky |
V hrnci ohřejeme 5l drůbežího vývaru. Očistíme 200g mrkve, 200g pórku, 200g cibule a 200gceleru (bulvu), vše omyjeme a nakrájíme na kousky. ,Zeleninu zahřejeme ve vývaru a necháme svařit na 1l tekutiny, 2 stroužky česneku oloupeme a prolisujeme do vývaru. ,V hrnci zahřejeme 50g másla nebo margarínu a vmícháme 60g mouky. Celé... |
![]() |
ZÁKLAD PRO HNĚDÉ OMÁČKY |
Omyjeme a osušíme přibližně 4 kg telecích kostí a opražíme je na malém množství oleje. Očistíme po 200 g mrkve, pórku, cibule a celeru (bulvu), vše omyjeme a nakrájíme na kousky. Přidáme ke kostem. ,Oloupeme a do vývaru prolisujeme 4 stroužky česneku. Přidáme 200 g rajčatového protlaku, ¼ svazku tymiánu a 2 bobkové... |
![]() |
ZÁKLAD PRO RAJSKÉ OMÁČKY |
Očistíme 200 g mrkve, 200 g pórku, 200 g cibule a 200 g celeru (bulvu), vše omyjeme a nakrájíme na kousky. ,V pánvi vyškvaříme 200 g špeku a na výpeku podusíme zeleninu. Přidáme 600 g rajčatového protlaku a ½ kg oloupaných rajčat. ,Celé zalijeme 5 l zeleninového vývaru. 2 stroužky česneku oloupeme a prolisujeme do vývaru.... |
1 |