Náhodné recepty

Dýňová polévka po indicku

Dýňová polévka po indicku

registrace top-recept

registrace top-recept
Gastro akce
2017
Regionální muzeum čokolády
a marcipánu v Táboře

http://www.cokomuzeum.cz
..................................................................
Vítejte,
Uživatelské jméno:

Heslo:



[ ]
[ ]
[ ]
LOSOS S KOPREM A CITRONEM
 
O receptu
 
Časová náročnost :
Porcí :
Autor :priprava
Kategorie receptu :Hlavní jídla
Datum receptu :19/09/2012 19:43:14
Zobrazeno :1072 x
Hlasováno:59 x
 
   
 
Suroviny
4 plátky lososa po 125g
2 svazky kopru
1 citron (kůra)
100g strouhanky
400g červené řepy
750g brambor
300ml rybího vývaru
100g krevet
20g hořčičných semen
2 lžíce kukuřičného škrobu
150g másla
sůl, pepř
 
Postup
Plátky lososa osušíme, osolíme a opepříme. Kopr najemno nasekáme a smícháme s citronovou kůrou a strouhankou. Horní stranu plátků posypeme směsí a přitiskneme.
Neoloupanou červenou řepu uvaříme v osolené vodě a necháme vychladnout. Brambory oloupeme a uvaříme.
Na omáčku přivedeme k varu rybí vývar. Přidáme nasekané krevety a hořčičné semeno. Zvolna vaříme, až je hořčičné semeno měkké. Přimícháme kukuřičný škrob a asi 100g másla. Osolíme a opepříme.
Červenou řepu oloupeme, nadrobno nakrájíme a lehce opečeme v pánvi na 2 lžících rozehřátého másla.
V jiné pánvi zahřejeme zbývající máslo a opečeme na něm plátky lososa nejprve na straně se strouhankou, potom je otočíme a opečeme po druhé straně.
Plátky lososa podáváme s omáčkou, červenou řepou a bramborami.
 
 
 
Ohodnoďte recept:


Komentáře