Náhodné recepty

Chodské koláče

Chodské koláče

registrace top-recept

registrace top-recept
Gastro akce
2017
Regionální muzeum čokolády
a marcipánu v Táboře

http://www.cokomuzeum.cz
..................................................................
Vítejte,
Uživatelské jméno:

Heslo:



[ ]
[ ]
[ ]
CALZONE S TROJÍM SÝREM
 
O receptu
 
Časová náročnost :
Porcí :
Autor :priprava
Kategorie receptu :Chléb a pečivo
Datum receptu :21/09/2012 07:49:48
Zobrazeno :1297 x
Hlasováno:155 x
 
   
 
Suroviny
Těsto:
200 ml vlažné vody
½ lžičky moučkového cukru
1½ lžičky sušeného droždí
340 g hladké mouky
½ lžičky soli
20 g másla

Náplň:
1 lžíce olivového oleje
1 oloupaná nasekaná cibule
1 malá odjádřená a nasekaná paprika
1 oloupaný a utřený stroužek česneku
1 lžíce sekané čerstvé bazalky nebo 1 lžička sušené bazalky
350 g sekaných růžiček brokolice
2 lžíce suchého bílého vína nebo vody
200 g sýra riccota
100 g strouhané mozzarelly
50 g strouhaného parmezánu
1 rozšlehané vejce
čerstvě mletý černý pepř
kolečka červené papriky a snítky čerstvé majoránky na ozdobení
 
Postup
Vypracujeme těsto. Zatím co kyne, rozehřejeme v kastrolu olej a podusíme na něm cibuli, papriku a česnek. Přidáme bazalku, brokolici a víno nebo vodu a pod pokličkou dusíme 5 minut. Pak kastrol odstavíme a do zeleniny vmícháme riccotu, mozzarellu, polovinu parmezánu, rozšlehané vejce a trochu pepře. Zakryjeme a odložíme stranou.
Troubu předehřejeme na 200˚C. Vykynuté těsto 5 minut zpracováváme a pak rozdělíme na čtyři díly. Každý z nich rozválíme na mírně pomoučené desce do oválu o rozměrech 20 x 15 cm a doprostřed každého oválu dáme třetinu náplně tak, aby po okraji zůstalo asi 2,5 cm volného těsta. Okraje potřeme studenou vodou a po délce těsto přehneme. Okraje přitiskneme k sobě, aby náplň nevypadávala, a přeneseme připravené calzone na plech vyložený pečícím papírem.
Povrch těsta potřeme studenou vodou a posypeme parmezánem. Pečeme v troubě 15-20 minut, až těsto nabude a zezlátne. Hotové calzone ozdobíme červenou paprikou a majoránkou a podáváme se salátem.
 
 
 
Ohodnoďte recept:


Komentáře