Náhodné recepty

Moka kostky

Moka  kostky

registrace top-recept

registrace top-recept
Gastro akce
2017
Regionální muzeum čokolády
a marcipánu v Táboře

http://www.cokomuzeum.cz
..................................................................
Vítejte,
Uživatelské jméno:

Heslo:



[ ]
[ ]
[ ]
BAREVNÁ CUBUCHTA
 
O receptu
 
Časová náročnost :
Porcí :
Autor :Stáňa
Kategorie receptu :Moučníky
Datum receptu :29/09/2012 12:55:33
Zobrazeno :3429 x
Hlasováno:553 x
 
   
 
Suroviny
TĚSTO:
500 g hladké nebo polohrubé mouky
2 malé nastrouhané cukety i se slupkou
300 g cukru krupice
2 vejce
1,25 dl oleje
1 ½ lžíce kakaa
1 lžíce prášku do pečiva
špetka soli

KRÉM:
250 g měkkého tvarohu
2,5 dl mléka
150 g moučkového cukru
100 g změklého másla
1 vanilkový puding
2 lžíce rumu

POLEVA:
400 g zakysané smetany
150 g hořké čokolády
2 lžíce moučkového cukru
 
Postup
Mouku promícháme se solí a práškem do pečiva. Vejce vyšleháme s krupicovým cukrem, přilijeme olej a znovu vyšleháme. Přidáme moučnou směs, cukety (ze kterých jsme vymačkali přebytečnou vodu), a mléko. Vše promícháme a do třetiny těsta přidáme kakao. Do vymazaného a vysypaného pekáčku nalijeme světlé těsto a na něj nalijeme kakaové těsto. Vložte do trouby vyhřáté na 180˚C a pečeme asi 25 minut. Upečený korpus vyklopíme a necháme vychladnout.
V části mléka rozmícháme pudingový prášek. Zbylé mléko přiveďte na mírném ohni k varu, přilije pudingovou směs a 2 minuty za stálého míchání vaříme. Připravíme tak hustou kaši, kterou za častého míchání téměř vychladíme, a pak do ní po částech vešleháme střídavě kousky másla, cukr, tvaroh a na závěr rum. Hotový krém uložíme na 20 minut do chladničky. Povrch vychladlého korpusu potřeme připraveným vychlazeným krémem a uložíme na chvíli do ledničky.
Do kovové misky rozlámeme čokoládu. Misku ponoříme do horké vodní lázně a čokoládu necháme rozpustit. Mezi tím vyšleháme zakysanou smetanu s cukrem a prošleháme ji z rozpuštěnou čokoládou. Polevu rozetřeme na povrch buchty a necháme ji znovu vychladit. Před podáváním buchtu nakrájíme na kostky.
 
 
 
Ohodnoďte recept:


Komentáře