Náhodné recepty

RATATOUILLE

RATATOUILLE

registrace top-recept

registrace top-recept
Gastro akce
2017
Regionální muzeum čokolády
a marcipánu v Táboře

http://www.cokomuzeum.cz
..................................................................
Vítejte,
Uživatelské jméno:

Heslo:



[ ]
[ ]
[ ]
Prošívaná deka
 
O receptu
 
Časová náročnost :
Porcí :
Autor :ales
Kategorie receptu :Moučníky
Datum receptu :30/04/2013 21:13:48
Zobrazeno :1023 x
Hlasováno:72 x
 
   
 
Suroviny
Suroviny: 2 sklenice polohrubé mouky 1 prášek do pečiva 1 sklenice cukru 1/2 sklenice oleje nebo rozehřáté Hery 1/2 sklenice mléka 4 žloutky a sníh ušlehaný ze 4 bílků 2-3 lžíce kakaa Nádivka: 2 kostky měkkého tvarohu (500 g) 2 vejce vanilkový cukr 2 lžíce cukru
 
Postup
Postup: Mouku smícháme s práškem do pečiva, cukrem a kakaem a zaděláme žloutky rozšlehanými v oleji a mléce, dobře promícháme a těsto zlehčíme hustým bílkovým sněhem. Pekáč vymastíme a vysypeme atrouhankou, vlijeme těsto a urovnáme je. Nádivku, kterou jsme umíchali z tvarohu, vajec a cukru, vložíme do zdobícího sáčku a utvoříme přes těsto mřížky. Můžeme použít i sáček od mléka. Moučník pečeme v předehřátě troubě a vtip je v lom, že těsto pečením vystoupí, a tvaroh nikoliv. Upečený moučník můžeme ještě různě vtipně ozdobit buč polevou, nebo barevnými krémy.
 
 
 
Ohodnoďte recept:


Komentáře