Náhodné recepty

Nebeská Máňa

Nebeská Máňa

registrace top-recept

registrace top-recept
Gastro akce
2017
Regionální muzeum čokolády
a marcipánu v Táboře

http://www.cokomuzeum.cz
..................................................................
Vítejte,
Uživatelské jméno:

Heslo:



[ ]
[ ]
[ ]
CHLÉB SE SÝREM A BYLINKAMI
 
O receptu
 
Časová náročnost :
Porcí :
Autor :ales
Kategorie receptu :Chléb a pečivo
Datum receptu :08/10/2017 09:37:27
Zobrazeno :222 x
Hlasováno:1 x
 
   
 
Suroviny
Těsto:

250 g polohrubé mouky
250 g hladké mouky
1 kostka droždí
1 lžička cukru krystal
1 lžička soli
¼ lžičky pepře
250 ml vody

Nádivka:

200 g cibule, na půlky
35 g másla
30 g bylinek
170 g sýra gouda, na kousky
1 žloutek
1 lžíce vody
 
Postup
PŘÍPRAVA

Droždí a cukr nasypte do vody v misce. Nechte 5 minut stát, pak mícháním droždí rozpustíme.
Ve velké míse smíchejte mouky se solí a pepřem. Do středu udělejte důlek a přilejte ve vodě rozpuštěné droždí.
Dřevěnou vařečkou přimíchejte ze stran tolik mouky, aby vzniklo měkké těsto. Mísu zakryjte a těsto nechte asi 60minut kynout, dokud těsto nezdvojnásobí objem.

Cibuli nakrájíme najemno a orestujeme na másle, přidáme nastrouhaný sýr a nakrájené bylinky
Na lehce pomoučeném válu vyválejte obdélník cca 30 x 40 cm a potřete jej nádivkou.
Delší strany těsta ohněte trochu dovnitř, těsto srolujte od kratších stran směrem ke středu. Těsto vložte do vymaštěné obdélníkové formy 30 x 11 cm a nechtě kynout dalších 30 minut.
Předehřejte si troubu na 180°C.
Jeden žloutek a jednu polévkovou lžíci vody si rozmícháme v odměrce a potřeme tím těsto po povrchu.
Pečte 45 minut (180°C) dozlatova
Nechte vychladnout.
 
 
 
Ohodnoďte recept:


Komentáře