Náhodné recepty

PEČENÉ KRŮTÍ Z BRAMBORAMI

PEČENÉ KRŮTÍ Z BRAMBORAMI

registrace top-recept

registrace top-recept
Gastro akce
2017
Regionální muzeum čokolády
a marcipánu v Táboře

http://www.cokomuzeum.cz
..................................................................
Vítejte,
Uživatelské jméno:

Heslo:



[ ]
[ ]
[ ]
Cibulové bagety
 
O receptu
 
Časová náročnost :20příprava/60minut kynutí/15minut pečení
Porcí :
Autor :ales
Kategorie receptu :Chléb a pečivo
Datum receptu :02/05/2012 20:34:24
Zobrazeno :1984 x
Hlasováno:75 x
 
  721726214  
 
Suroviny
½ kg hladké mouky
310ml vlažné vody
30g čerstvého nebo 3x 7g sáčky sušeného droždí
2 lžíce cukru
30g mořské soli
mouka na poprášení
cibulová směs:
4 lžíce olivového oleje
2 stroužky česneku prolisovaného
3 střední bílé cibule, nakrájené na slabé plátky
mořská sůl
čerstvě mletý pepř
1 lžíce vinného bílého octa
 
Postup
Na cibulovou směs dáme do pánvičky olej, přidáme cibuli a česnek přiklopte a 4-5 minut duste. odkryjte a odvařte šťávu nakonec dochuťte octem, solí a pepřem
na těsto:
Nasypte mouku na čistou plochu a uprostřed hromádky udělejte důlek. Nalijte do něj polovinu vody, přidejte droždí, cukr a sůl a promíchejte vidličkou.
Pomalu, ale odhodlaně hrňte moku do důlku. Mouku pořád suňte do středu, až vám vznikne kašovitá hmota. Pak přijde zbytek vody. Znovu míchejte, až se uprostřed zase objeví kaše. Pak už můžete být agresivnější, přihrňte mouku, abys směs tolik nelepila. rukama posypanýma moukou poplácejte a promačkávejte těsto, aby přijalo všechnu mouku. (Možná budete muset trochu mouky nebo naopak vody přidat)
Vyhrňte si rukávy a usilovně mačkejte, překládejte a válejte směs, asi 4 až 5 minut, až vznikne hedvábné a pružné těsto.
Těsto shora posypte moukou. Vložte je do misy, přikryjte folií a nechte vykynout asi půl hodiny. za tu dobu by se měl objem těsta zdvojnásobit. nejlépe na teplém a vlhkém místě, kde není průvan.
Jakmile se těsto zdvojnásobilo, vyžeňte z něj vzduch asi půl minutovým hnětením. Těsto pak rozdělte na 2 díly, poprašte a vyválejte bagety. Přeneste je na plech kde je položený pečící papír a bagety shora potřete cibulovou směsí. Pak těsto nechte ještě jednou vykynout na dvojnásobek a pak pečte asi 15 minut v troubě vyhřáté na 180⁰C. Bagety by měly být na povrchu nazlátlé a křupavé. cibule se na konci obvykle spálí ale to patří k věci. bude i tak skvělá.
 
 
 
Ohodnoďte recept:


Komentáře